FSMVÜ | 2012-2013 Uluslararası Öğrenci Kabulu

Adres : Zeyrek Mah. Büyükkaraman Cad. No:53 Fatih/İSTANBUL

Tel : 90 212 521 81 00 – 1031

Faks : 90 212 521 84 84

Başvuru Koşulları : FSMVÜ lisans programlarına başvuran uluslararası öğrencilerin aşağıdaki koşulları taşıyor olması beklenmektedir.

Ø  Yurtdışı Uyruklu Öğrenciler İçin

• T.C. veya KKTC uyruklu olmaması
  • Doğumla Türk vatandaşı olup da İçişleri Bakanlığından 'Türk vatandaşlığından çıkma' izni almış ve bunların Türk vatandaşlığından çıkma belgesinde kayıtlı reşit olmayan çocuklarının aldığı, 5203 sayılı Kanun'la tanınan hakların kullanılmasına ilişkin belge sahibi olduğunu belgelemesi

Ø  T.C. Uyruklu Öğrenciler İçin

• T.C. uyruklu olup lise öğreniminin son üç yılını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlamış olması

Ø  KKTC Uyruklu Öğrenciler İçin

• KKTC uyruklu olup KKTC’de ikamet eden ve KKTC’de ortaöğrenimini tamamlayan GCE AL sınav sonuçlarına sahip olması

Ø  Çift Uyruklu Öğrenciler İçin

• Uyruğundan biri T.C. olup lise öğreniminin son üç yılını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlamış olması
  • Uyruğundan biri KKTC olup ortaöğretiminin tamamını KKTC liselerinde bitirip GCE AL sonucuna sahip olması
  • Doğumla yabancı uyruklu olup daha sonra TC vatandaşlığına geçmiş olması

Başvuran adayların lise son sınıfta ya da mezun durumda bulunması, Türk liselerine denk bir okuldan mezun ve Türkiye’deki herhangi bir yükseköğretim kurumundan disiplin suçu nedeniyle çıkarma cezası almamış olmaları gerekmektedir.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

(Henüz diplomasını almamış olan adayların mezun olacakları liseler mezun olacakları tarihi gösteren resmi bir belge ile başvurmalarını gerçekleştirebilirler

• T.C. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ya da ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği'nden alınabilecek lise diploması denklik belgesi
  • Sınav sonuç belgesinin/belgelerinin fotokopisi (lise diploması ile kabul edilenler hariç)
  • Pasaport fotokopisi

Değerlendirme : Başvuruların değerlendirilmesi ve adayların yerleştirilmesi FSMVÜ Kabul Komisyonu tarafından yapılacaktır.

Sonuçların İlanı : Kabul edilen adayların isimleri üniversitenin internet sitesinde ilan edilecek ve adaylar e-mail yoluyla bilgilendirilecektir.

Vize : Adayların başvuruları FSMVÜ Kabul Komisyonu tarafından değerlendirilecektir. Kabulünü onaylayan aday öğrenciler, gerekli belgelerle ve Üniversite tarafından e-mail ve posta yoluyla iletilecek kabul mektubu ile ülkelerindeki veya en yakındaki Türkiye Cumhuriyeti temsilciliğinden öğrenci vizesi alabileceklerdir.

Vize konusunda daha fazla bilgi için:  http://www.mfa.gov.tr

İkamet : Uluslararası öğrencilerin kayıt işlemlerinin tamamlayabilmeleri için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne Türkiye’ye ulaştıkları ilk 30 gün içinde İkamet Tezkeresi için başvurmaları gerekmektedir. Aksi taktirde öğrencilerin vizeleri geçersiz hale gelecektir. Öğrenciler aldıkları tezkerelerinin sayfalarının fotokopilerini Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ’na teslim etmeliler.

Kayıt İşlemleri : Kabul edilen öğrencilerin 03 - 14 Eylül 2012 tarihlerde şahsen kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Posta yolu ile kayıt kabulü alınamamaktadır.

Ø  Kayıt İçin Gerekli Belgeler

1. Lise diplomasının aslı
  2. Lise denklik belgesi
  3. Lise transkriptinin aslı
  4. Başvuru esnasında sunulan Sınav Sonuç Belgesinin/Belgelerinin aslı
  5. Pasaport fotokopisi
  6. Altı adet vesikalık fotoğraf
  7. Ödemenin yapıldığını belirten Banka Dekontu
  8. Öğrenci Vizesi Fotokopisi

Sunulacak belgelerin İngilizce veya Türkçe olması gerekmektedir. Türkçe olmayan belgelerin İngilizce veya Türkçe onaylı tercümeleri beyan edilmelidir.

Bölüm-Kontenjan ve Ücret Bilgileri

İngilizce Hazırlık Bölümü

Arapça Hazırlık Bölümü

5000 $

*Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü başvuruları, adaylara yapılacak yetenek sınavı sonucuna göre belirlenecektir.