Osmanlı-Malay Dünyası Merkezi’nin İlki Açıldı

Üniversitemiz ve Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi (IIUM) iş birliğiyle hazırlanan Osmanlı-Malay Dünyası Çalışmaları Merkezi’nin ilki Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da açıldı.

Üniversitemizden Rektörümüz Prof. Dr. Musa Duman, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Turan Arslan, Medeniyetler İttifakı Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Recep Şentürk ve Doç. Dr. Serdar Demirel’in yer aldığı açılışa, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi, Merkez Bankası Üyesi Prof. Dr. Sabri Orman, Prof. Dr. Alparslan Açıkgenç, Prof. Dr. İsmail Hakkı Göksoy ve Doç. Dr. İsmail Hakkı Kadı da teşrif etti.

Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi (IIUM) Onursal Başkanı eski Kültür Bakanı Dr. Rais Yatim açılışta yaptığı konuşmada Malay dünyasının etki ettiği coğrafyanın genişliğini vurguladı. Tarihte geliştirdikleri dini, toplumsal, kültürel ve ekonomik ilişkiler ağıyla sınırları ötesinde Sri Lanka, Madagaskar ve Güney Afrika’ya uzanan geniş bir coğrafyaya yayılan 300 milyonluk Malay dünyası, araştırma sahasının içerisinde yer alıyor.

Osmanlı ve Malay dünyası hakkında ortak çalışmalar yapmak üzere Kuala Lumpur’da açılan merkezin muadili yakın zamanda Üniversitemiz bünyesinde faaliyete geçecek.