FSMVÜ | Residency Permit Announcement
Residency Permit Announcement

Değerli Öğrencilerimiz,

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, İstanbul Göç İdaresi Yetkilileri,  uluslararası öğrencilerimizin ikamet izin başvuruları almak üzere 30 Eylül 2016 tarihinde saat: 09.00’da üniversitemizin Haliç Kampüsünde bulunacaklardır. İkamet izinlerini ilk defa alanlar, statüsünü değiştirecek olanlar (turist ikametinden öğrenci ikametine, insani ikametinden öğrenci ikametine) ve başka bir üniversiteden üniversitemize gelecek olanlar 30 Eylül 2016 Cuma günü saat 09.30’da tüm belgeleriyle birlikte Haliç kampüsümüzde hazır bulunmalıdırlar. Lütfen 30 Eylül tarihine kadar http://e-ikamet.goc.gov.tr adresinden online başvuru yaptığınıza emin olunuz ve randevunuzu almış olarak geliniz. Randevu tarihiniz ne olduğu önemli değildir, tüm randevu tarihlerinin ikamet izinleri bu tarihte kampüsümüzde verilecektir. Lütfen, randevu alırken kimlik bilgilerinizi Pasaportunuzda olduğu gibi girdiğinizden emin olunuz. Bununla beraber ikamet adresinizi ve üniversitemizin adresini de, ikamet izni kartınızın posta yoluyla gönderiliyor olmasından ötürü, doğru bir şekilde yazdığınızdan emin olmanız gerekmektedir.

Talep Edilen Belgeler:

1. Online Randevunuzun çıktısı
  2. Pasaport
  3. Pasaport ve Türkiye son giriş mührünün fotokopisi (Öğrenci Vizesi ya da Turist Vizesi fotokopisi dâhil, mevcutsa)
  4. Öğrenci Belgesi
  5. 4 Ad. Vesikalık Fotoğraf
  6. İsim Denklik Belgesi (Adı ve Soyadı bilgileri pasaportlarında net görünmeyen öğrenciler, kendi ülkelerinin Büyükelçiliği ya da Konsolosluğundan alabilirler)
  7. Kart Ücreti Ödeme Dekontu (ücretleri Vatan Caddesinde bulunan İstanbul Göç İdaresinde bulunan veznelerde ödeyebilirsiniz)
  8. 1 yıllık sağlık sigortası. SGK sağlık sigortası yaptıracak olanlar 30 Eylül tarihinde Göç İdaresi Yetkililerini bu durumu bildirmek zorundadırlar.
  9. 30 EYLÜL 2016 TARİHİNDE 18 YAŞINDAN KÜÇÜK OLANLAR, ANNE VE BABALARINDAN NOTER TASDİKLİ MUVAFAKATNAME ALDIKLARINI SUNMAK ZORUNDADIRLAR. ANNE VE BABASI TÜRKİYE’DE OLMAYANLAR ÖĞRENCİLERİMİZ, AİLELERİNİ EN YAKIN T.C. BÜYÜKELÇİLİĞİ YA DA KONSOLOSLUĞUNA MUVAFAKATNAME TEMİN ETMELERİ İÇİN YÖNLENDİRMELİDİRLER.

Dear Students,

The Directorate of Migration Management (Göç İdaresi) will be coming to our university’s Haliç Campus on Friday, September 30th, 2016 at 9:00 AM to process your residency permit applications. Students who are applying for a residence permit for the first time, who are applying for a status change (Tourist to Student - Humanitarian to Student) and who are coming to FSMVU from other Universities must be present at Haliç Campus at 9:30 with all of their documents ready. Please note that you still need to apply online at http://e-ikamet.goc.gov.tr and get an appointment before you come on the 30th. The date of your appointment does not matter. Please make sure that you write your name and surname EXACTLY as it is stated in your passport. Also make sure that you write your residence address and the university address properly as that is where your residence permit card will be mailed.

List of Required Documents:

1. Print out of the Appointment
  2. Your Passport
  3. Photocopy of Passport and last entry page with stamp (with photocopy of Student or Tourist visa if available)
  4. Student Certificate (Öğrenci Belgesi)
  5. 4 Passport Size Photographs
  6. Students whose names and surnames are not clearly stated in their passports must get a Name Equivalency document (isim denklik belgesi) from their country’s consulates.
  7. Receipt of payment of the card fee (should be paid at the Directorate of Immigration Management in Vatan Street with the print out of your appointment)
  8. 1 Year of health insurance. If you are going to get the Government SGK health insurance then please state it to the officer when you start your procedures on September 30th.
  9. STUDENTS WHO ARE UNDER THE AGE OF 18 ON SEPTEMBER 30TH, 2016 WILL NEED TO PROVIDE A NOTARIZED LETTER OF CONCENT FROM BOTH PARENTS. IF THE PARENTS ARE OUTSIDE OF TURKEY, THEY MUST GO TO CLOSEST TURKISH CONSULATE OR EMBASSY TO GET THE CONCENT LETTER.

الطلاب الاعزاء

سيقوم موظفون من ادارة الهجرة بزيارة جامعتنا في كامبس الخليج يوم الجمعة 30 ايلول (سبتمبر) 2016 الساعة 9:00 صباحا لمعالجة طلبات الاقامة الخاصة بكم الطلاب الذين يقدمون على اذن الاقامة للمرة الاولى او الذين حولوا اقاماتهم من اقامة سياحية الى اقامة طالب أو من اقامة انسانية الى اقامة طالب او الذين أتوا الى جامعتنا من جامعات اخرى يجب أن يحضروا الى حرم الجامعة في الخليج في الساعة 9:30 صباحا مع كافة وثائقهم وملفاتهم. ملاحظة : أنت لا زلت بحاجة للتقديم على الاقامة على الانترنت من خلال الرابط التالي  http://e-ikamet.goc.gov.tr

وأخذ موعد قبل أن تحضر يوم 30/09/2016. تاريخ الموعد الذي سيحدد لك غير مهم.

يرجى التأكد من كتابة الاسم والكنية كما هي في جواز السفر والتأكد من كتابة العنوان بشكل صحيح سواء كان عنوانكم أو عنوان الجامعة لأن الاقامة سترسل بالبريد الى العنوان الذي وضعتموه مسبقا.

قائمة بالاوراق المطلوبة:

1. الموعد مطبوعا
  2. جواز السفر
  3. صورة عن جواز السفر و صورة  عن آخر ختم دخول إلى تركيا ( بالاضافة الى صورة عن اقامة الطالب أو الاقامة السياحية أو الفيزا السياحية في حال توفرها)
  4. وثيقة طالب (Öğrenci Belgesi)
  5. صور شخصية عدد 4 بحجم صورة جواز السفر
  6. الطلاب الذين لم تكتب اسمائهم بشكل واضح على جواز السفر يجب احضار اخراج قيد مدني أو أي وثيقة تعديل الاسم من قنصليات بلادهم
  7. الفاتورة الخاصة  بدفع اجرة بطاقة الاقامة ( يتم دفعها في ادارة الهجرة في شارع وطن بالاضافة الى طباعة طلب الموعد)
  8. تأمين صحي لمدة سنة. في حال كنت ستحصل على التأمين من SGK يرجى اخبار موظف الهجرة عندما سيعالج طلبك في يوم 30 ايلول.
  9. الطلاب الذين لم يتموا عمر الثامنة عشر حتى 30/09/2016. يجب أن يحضروا خطاب موافقة من كلا الابوين وفي حال كان الابوين خارج تركيا عليهم ان يذهب الابوين الى أقرب سفارة أو قنصلية تركية لارسال خطاب الموافقة.