Türk-Alman Öğrencileri Diyalog Projesi

22 Nisan 2016

Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Ofisi ile Bundeswehr Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi’nin birlikte düzenlediği ve Türk-Alman Gençlik Köprüsü’nün desteklediği “Türk- Alman Öğrencileri Diyalog Projesi” kapsamında, öğrencilerimiz Münih’te akranlarıyla bir araya geldi.

Kültürlerarası diyaloğun arttırılması için oluşturulan Türk-Alman Öğrencileri Diyalog Projesi’nin Münih ayağı, 13-18 Nisan tarihleri arasında düzenlendi. Dış İlişkiler Değişim Programları Koordinatörü Vusala Aghayeva’nın ve öğrencilerimizin katılımlarıyla Münih şehir turu ve belediye resepsiyonu ile başlayan program, Prof. Dr. Kazuma Matoba’nın kültürlerarası iletişim ve etkileşim içerikli iki günlük eğitim ile devam etti ve 17 Nisan’da yine şehir turu ile sona erdi.

Eğitim sonrasında kazanımlarını aktaran öğrenciler projenin “eleştirel düşünme alışkanlığı”, “aktif düşünme”, “problem çözme yeteneği”, “kişisel vizyon ve grup çalışmaları” konularında farklı bakış açıları sunduğunu dile getirdiler. Teorik ve pratik eğitimler ile kültür gezilerinin yer aldığı programın İstanbul ayağı ise 28-30 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek.