Erasmus Öğrencilerimiz Güzel Atlar Diyarı Kapadokya’daydı

Erasmus Öğrenim Hareketliliği kapsamında Üniversitemizde eğitim alan Erasmus öğrencilerimiz 15-17 Kasım tarihlerinde Nevşehir, Kapadokya’ya gezi düzenledi.

Erasmus Days kapsamında ülkemizin farklı bölgelerinin coğrafi ve kültürel zenginliğini paylaşmak adına düzenlenen geziye İspanya, K. Makedonya ve Almanya’dan gelen Erasmus öğrencilerimiz katıldı. Güzel atlar diyarı olarak bilinen Kapadokya bölgesine yapılan geziye Oğuzhan Abacı rehberlik etti. Yoğun bir program içeren gezide rehber Abacı bölgenin coğrafi, tarihi ve kültürel geçmişi hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Gezide Uçhisar Peribacaları, Göreme Açıkhava  Müzesi, Nar Krater Gölü, Ihlara Kanyonu ve Avanos gibi bölgenin önemli yerleri ziyaret edildi. Peri bacaları ve içlerine yapılan ev ve kiliselerin ziyareti özellikle mimarlık öğrencilerimizin ilgisini çekti. Bölgenin önemli gelir kaynaklarından olan yöresel onyx taşı ve çömlek atölyeleri de ziyaret edildi. Çömlek yapımını izleme ve bizzat çömlek yapımına katılma fırsatı bulan öğrencilerimiz farklı bir deneyim yaşamanın keyfini çıkardı.

Kapadokya’nın benzersiz coğrafyasıyla beraber Türk mutfağı ve yöre insanının misafirperverliğini de deneyimleyen öğrencilerimiz güzel anılar ve bol fotoğraf kareleri ile İstanbul’a döndü.